G13 til finale i OBOS-cup!

Onsdag kveld, 25. september, ble Hasle-Løren IL Fotball G13 klare for finalen i OBOS-cup. En thriller av en semifinale på Dæhlenenga måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse og der var det Hasle-Løren som trakk det lengste strået. Det var ikke den vakreste fotballkampen vi har vært vitne til, men absolutt en av de mest spennende.

Grüner og Hasle-Løren kjenner hverandre godt og det kunne man merke fra start. Trenerne hadde valgt taktikker som skulle nøytralisere motstandernes styrker og begge lag slet med å skape store sjanser. 1-0 til Grüner kom etter et vakkert plassert frispark og neglebitingen tiltok blant de ivrige, men få, Hasle-Lørensupporterne. Det var desto mer leven blant den

Gledesrus når seieren og finalebilletten er sikret!

skaren med Grünerfans, som skapte en støyende arena, og hvor flere var ute på banen for å feire ledelsen med sine spillere.

De lagde litt mindre leven, og da bare buing, da Hasle-Løren utlignet ved Taha på straffe 5 minutter senere og Erik sikret ledelse til Hasle-Løren rett før pause. I andre omgang tok Hasle-Løren tak i kampen fra start og det var fortjent da Martin etter fem minutter klinket ballen i vinkelen fra midtbanen. Men så var det som om noe skjedde. Hasle-Løren ble mer forsiktige. Grüners raske og sterke storvokste spillere begynte å ta løpene og de fant både reduseringen og utligningen før ekstraomgangen. Fem sekunder før dommeren blåser av, headet spissen deres i krysset, men heldigvis i metallet der stolpen møter tverrligger.

Så var det duket for 2×5 minutter med intense ekstraomganger (og ja, med golden goal sånn at det skulle være litt verre for alle både på og utenfor banen). Selv om vi skulle ønsket oss en scoring fra HL-gutta for å sikre noen leveår ekstra, var det egentlig litt deilig når dommeren blåste av og gjorde klart for den verste avgjørelsen av alle: straffekonk. Aldri har vi sett sikrere straffer av HL-spillere og når Tomas redder straffe nummer to, og en av våre Grünerkjenninger skyter den fjerde straffen langt over mål, var det klart for seier etter straffe nummer fire. Gratulerer, gutter!

Finalen skal spilles inne i Valhall, og mest sannsynlig helgen 1.-3. november. Så blir det spennende å se om det blir mot Oppsal eller Frigg. Vi kommer tilbake med mer informasjon, sånn at vi kan få med oss en stor fanskare til arenaen.