Hasle Løren fikk Fair Play pris

Fra venstre: G12-trener Jo Borgen, Sportslig leder Vanja Stefanovic, Junior-, G19-, akademi- og J07-08-trener Ali Otaibi, Fair Play-ansvarlig Mette Mannsåker og G12-trener Peter Benco.

I oktober ble Hasle-Løren tildelt månedens Fair Play fra NFF Oslo (Norges Fotballforbund). Prisen fikk vi for hvordan vi jobbet med Fair Play på sommerens fotballcamp. Kretsen har også lagt merke til hvordan vi har jobbet i klubben ellers med Fair Play.

Torsdag 21.oktober fikk vi besøk fra Oslo Idrettskrets for å få tildelt diplom. Vi fikk fortalt om hvordan vi har jobbet med Fair Play siste året. Dette var den 3. prisen dette året. Tidligere har Nesøya og Grüner fått pris. Vårt opplegg er en videreutvikling av Nesøya sitt opplegg.

Fair Play på fotballcamp

På høstens fotballcamp rettet vi ekstra oppmerksomhet på Fair Play. Vi laget et opplegg med klare forventninger til hva foreldre skulle forberede barna på og enkle trivselsregler som trenerne gikk gjennom sammen med barna. Alle barna var også med på et 20 minutters opplegg der vi snakket om hva Fair Play er og hvordan vi kan snakke til hverandre for å bygge lagånd og fellesskap. På slutten av uka ble det delt ut Fair Play pris til en spiller på hver av gruppene. Vi er stolte over hva vi fikk til på campen. Det ble en god fotballcamp der alle tok bedre vare på hverandre.

Vi har laget en dokumentasjon (Fairplay i barnefotballen – ppt-fil) av opplegget slik at vi kan innarbeide opplegget i den ordinære treningshverdagen for barnelagene.

Gutter 2012 har jobbet med Fair Play hele høsten

Med på overrekkelsen var også trenerne Jo Borgen og Peter Benco fra gutter 2012. De fortalte om hvordan de jobbet med Fair play på treningene og i kamper. Trenerne bruker 5-10 minutter før hver trening til å snakke med barna om trivsel og Fair Play. De har innført Fair Play pause dersom noen ikke bidrar til trivsel. Som gulrot skal det deles ut Fair Play pris før jul.

«Vi synes miljøet i gruppa har blitt mye bedre. Nå opplever vi ikke på samme måte at gruppa består av spillere fra seks forskjellige skoler. Alle har blitt flinkere til å oppmuntre hverandre», sier Jo Borgen.

Kampverter og foreldremøter

Dette året har vi også innført kampverter på hjemmekampene. Alle barne- og ungdomslag må ha kampvert på alle hjemmekamper. Foruten at dette er et krav for å være kvalitetsklubb, ser vi at stemningen og miljøet rundt kampene blir bedre. Du kan lese mer om kampvertrollen her. Fair Play ansvarlig deltar også på alle foreldremøter i klubben. Vi har også startet arbeidet med å lage klare retningslinjer for oppfølging av hendelser.

Har du innspill og spørsmål om Fair Play ta kontakt med Mette Mannsåker, tlf 936 68 106

Legg igjen en kommentar