På fotballbanen kan vi inkludere!
Ett av fire barn opplevd å bli utestengt på nettet. Nå lanserer Telenor og Røde Kors antimobbeprogrammet “Bruk Hue” for at idrettslag og andre frivillige organ kan hjelpe til med å jobbe for at barn og unge ikke mobbes eller holdes utenfor.
Kultur – og likestillingsminister Anette Trettebergstuen lanserte kampanjen på Lørenbanen sammen med en gjeng engasjerte barn fra Hasle Løren sist helg.
– Det er viktig at organisasjoner og foreninger passer på at barn og unge opplever frivilligheten som et godt sted å være, sa Trettebergstuen.
Nå skal det bli lettere for frivilligheten, lag og foreninger å snakke om mobbing og utenforskap som skjer både fysisk og digitalt.
For også på fotballbanen mobbes det.
– Derfor er det så viktig at man jobber bevisst for at alle skal føle seg inkludert, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
“Bruk Hue” programmet er utviklet sammen med barn og unge og brukes allerede i skolen med fokus på bildedeling, kjønnsforskjeller, anonymitet, kroppspress, gaming og språkbruk.
– Skoleprogrammet Bruk Hue har vært svært populært, og det har ført til stor etterspørsel fra frivillige og idrettslag. Nå håper vi å kunne få flere med i kampen mot nettmobbing og utenforskap, sier Petter-Børre Furberg, leder for Telenor Norge.
Nelli Kongshaug er leder for Røde Kors sin samtaletjeneste “Kors på halsen”, og faglig ansvarlig for innholdet i Bruk Hue.
Vi håper at “Bruk hue” kan gjøre det lettere for alle å snakke om vonde opplevelser og spørre om hjelp, enten det er hos en lærer, trener, eller forelder, sier hun.