HL-spillere bidrar til lansering av Bruk Hue-kampanjen ­

På fotballbanen kan vi inkludere!

Ett av fire barn opplevd å bli utestengt på nettet. Nå lanserer Telenor og Røde Kors antimobbeprogrammet “Bruk Hue” for at idrettslag og andre frivillige organ kan hjelpe til med å jobbe for at barn og unge ikke mobbes eller holdes utenfor.

  • Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sammen med barn fraFoto: Martin Fjellanger/Telenor.
  • Kultur- og likestillingsminister Anette TrettebergFoto: Martin Fjellanger/Telenor.
  • Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sammen med barn fraFoto: Martin Fjellanger/Telenor.

Kultur – og likestillingsminister Anette Trettebergstuen lanserte kampanjen på Lørenbanen sammen med en gjeng engasjerte barn fra Hasle Løren sist helg.

­– Det er viktig at organisasjoner og foreninger passer på at barn og unge opplever frivilligheten som et godt sted å være, sa Trettebergstuen.

Nå skal det bli lettere for frivilligheten, lag og foreninger å snakke om mobbing og utenforskap som skjer både fysisk og digitalt.

For også på fotballbanen mobbes det.

­– Derfor er det så viktig at man jobber bevisst for at alle skal føle seg inkludert, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

“Bruk Hue” programmet er utviklet sammen med barn og unge og brukes allerede i skolen med fokus på bildedeling, kjønnsforskjeller, anonymitet, kroppspress, gaming og språkbruk. 

– Skoleprogrammet Bruk Hue har vært svært populært, og det har ført til stor etterspørsel fra frivillige og idrettslag. Nå håper vi å kunne få flere med i kampen mot nettmobbing og utenforskap, sier Petter-Børre Furberg, leder for Telenor Norge.

Nelli Kongshaug er leder for Røde Kors sin samtaletjeneste «Kors på halsen», og faglig ansvarlig for innholdet i Bruk Hue.

Vi håper at “Bruk hue” kan gjøre det lettere for alle å snakke om vonde opplevelser og spørre om hjelp, enten det er hos en lærer, trener, eller forelder, sier hun.

Nelli Kongshaug fra Røde Kors gikk igjennom refleksjonsdelen av Bruk Hue med aktive barn fra Hasle-Løren IL. Foto: Martin Fjellanger/Telenor.

Fakta:

Bruk Hue er et program for nettvett og mot nettmobbing utviklet og drevet av Telenor Norge og Røde Kors siden 2009. Bruk Hue består av tre verktøy: Bruk Hue for skole, Bruk Hue for foreldre og Bruk Hue for frivilligheten. Alle verktøy ligger gratis og tilgjengelige for fri bruk på brukhue.no. Bruk Hue for frivilligheten kan benyttes av alle som ønsker det, når som helst og hvor som helst. Sammen sier vi nei til mobbing. Bruk hue, bruk hjertet og bruk stemmen!Se mer på brukhue.no

Legg igjen en kommentar