Klubbdommere i Hasle-Løren

  • Har du eller ditt barn spilt kamp på Lørenbanen?
  • Har du vært imponert eller irritert over våre klubbdommere?
  • Skal laget ditt arrangere treningskamp(er) hvor en dommer burde være tilstede?

Hasle-Løren fotball har flere ungdommer som i tillegg til å være forsvarsspillere, keepere eller spisser, også tilbringer tid på Lørenbanen som dommere. Alle aldersbestemte kamper (3-er, 5-er og 7-er) dømmes av klubbens egne ungdommer.

Skal du arrangere treningskamp på Lørenbanen?

Er du lagleder eller trener for et lag som skal arrangere treningskamper står Hasle-Lørens klubbdommere til tjeneste. Ta kontakt med sportslig leder Morten Berre eller dommeransvarlig Morten Wiker Røstengen for å avtale tidspunkt.

Klubbdommer er grunnstammen i NFFs dommerpyramide som sikrer rekruttering og håndheving av NFFs spilleregler på kamper. Hasle-Løren fotball får gode tilbakemeldinger på våre dommere, både angående jobben de utfører og hvor profesjonelle de fremstår.

Hvem kan bli klubbdommer?

Alle klubbens ungdommer får tilbud om å melde sin interesse for dommerkurs året de fyller 13. For å få lønn fra klubben må dommer være registrert medlem i Hasle-Løren IL.

Hvordan blir man klubbdommer?

I samarbeid med trener og lagleder samler klubbens dommeransvarlig inn navn og setter opp kurs. 

Kan man bli profesjonell dommer?

Klubben har som mål å tilby de som ønsker kursing hos NFF. Man begynner med dømming av 3-er og 5-er-kamper, og etter hvert kan man dømme 7-er, 9-er og 11-er. Fullfører man dommerpyramiden kan en til og med dømme seriekamper eller i VM. Hasle-Løren tilstreber også å rekruttere kretsdommere.

Er det skummelt å være klubbdommer?

På kurs lærer man det man trenger å vite for å dømme i barnefotballen. De første kampene vil klubbens dommeransvarlig, eller en annen erfaren dommer, være tilstede for å veilede og komme med råd og anbefalinger. Med jevne mellomrom sørger klubben for at kunnskap vedlikeholdes og eventuelle nye retningslinjer innarbeides.

Får man betalt for jobben?

Ja.

Hvor ofte dømmer en klubbdommer?

Det kommer an på kampoppsettet på Lørenbanen. De fleste dømmer en gang i uka, og innimellom krasjer dommeroppdraget med egen trening eller kamp. Da kan man prøve å bytte med en annen klubbdommer. I en egen gruppe på Spond er det mulig å se hvem som kanskje kan være vikar, og se når en selv skal dømme.

Trøye, fløyte og dommerkort får man utdelt etter fullført kurs, og det er viktig for klubben at dommerne stiller i god tid til sine kamper og utfører dommeroppdraget i henhold til gjeldende regler. 

Dommeransvarlig bruker mye tid på å fordele vakter, og det er imponerende at ungdommene tar ansvaret seriøst og er slike gode forbilder for yngre spillere.

I (koronaåret) 2020 dømte Hasle-Lørens klubbdommere 286 kamper på 10 uker etter sommerferien!

Legg igjen en kommentar

Oppdag mer fra Fotball

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese