To trenere fra Hasle-Løren tatt ut til UEFA B-lisens trenerkurs

I begynnelsen av juni ble det klart at både Alexander Jigouline og Eleo Glee Amores Perez har fått plass på NFFs B-lisens trenerkurs 2021. UEFA B-lisensutdanningen er trinn 2 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige.

I Oslo Fotballkrets var det 80 fotballtrenere som søkte, og kun 45 har fått plass på årets kurs. Kriteriet for å bli tatt opp til Uefa B-lisens-kurset er at en må ha gjennomført NFFs grasrotrenerkurs i fire deler i regi av fotballkretsene, der de to første delkursene handler om barnefotball og de to neste om ungdomsfotball. Etter gjennomført grasrotrenerkurs og minst ett års praksis som trener, kan man søke seg inn på høyere trenerutdanning. Primærmålgruppa for B-lisens-kurset er trenere i ungdomsfotballen.

For å bli tatt opp, må alle kandidatene gjennom et forkurs arrangert av krets, bestående av én teoridel og en praktisk økt. I den praktiske delen skal kandidaten gjennomføre en praktisk treneroppgave – eksempelvis en øvelse i angrepsspill eller i forsvarsspill. ca 15 trenere er til vurdering på en slik kveld, og hver enkelt får kun 20 minutter på å gjennomføre oppgaven. Disse kursene har vært utfordrende å arrangere i løpet av pandemien, men både Eleo og Alexander har lykkes å overbevise kretsens veiledere om at de er dyktige nok til å bli tatt opp til Uefa B-kurset .

Alexander Jigouline er trener for J05-06 og G09, mens Eleo trener J07-08 og A-laget (damer). At de nå får tatt dette kurset er i tråd med klubbens mål om å skape gode opplevelser for barn og ungdom i Hasle-Løren.

Legg igjen en kommentar

Oppdag mer fra Fotball

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese